50 Nijansi Pive

Saobraćajna policija: Uprkos povećanju kazni cijene mita iste

Novi Zakon o osnovama bezbjednosti  saobraćaja u BiH stupio je na snagu prije nešto manje od mjesec dana. Dosta veće kazne za saobraćajne prekršaje natjerale su vozače da budu obazriviji ali je i saobraćajcima širom Srpske donio pune ruke posla.

Saobraćajni policajcac Draško Cvaja, pripadnik CJB Banjaluka, rekao nam je kako smatra da su kazne previsoke za džep naših vozača pa je u dogovoru sa ostalim kolegama odlučio da cijene mita ostanu iste.

-Broj kontrola je povećan, pa je samim time i više vozača kod kojih otkrijemo neki prekršaj. Ja sam oduvijek bolećiv na poštene vozače i rijetko kad se desi da neko neće da me počasti. Zato sam odlučio da svim tim dobrim ljudima izađem u susret kad mogu, a istog mišljenja su i moje kolege, priča Cvaja.

Iako je u Sindikatu saobraćajaca postojala ideja da se povećaju cijene mita, do toga ipak nije došlo, jer kako kažu – stara dobra cvaja je iz raja izašla.

Jedan od vozača koji nije bio upućen u novi cjenovnik za saobraćajne prekrše kaže da se nedavno neugodno iznenadio, ali je srećom, na kraju sve dobro završilo.

-Po gradu nikad ne vozim brzo, a i u toku zime sam se udebljao, tako da vrlo rijetko vežem pojas. Prije par dana me zaustavila policija, i kada su mi rekli kolika je kazna za nevezivanje pojasa, šokirao sam se. Srećom, saobraćajac koji me zaustavio me zna od ranije pa je ponudio da se dogovorimo po starom cjenovniku, što sam, naravno, odmah prihvatio. Cvaja i vozi Miško, ispričao je on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar