50 Nijansi Pive

50NP istražuje: Postoje li kod nas žene sa prirodnim obrvama

U vrijeme japanskog iscrtavanja obrva, potrtal 50NP pive odlučio je da istraži postoje li još uvijek žene koje su se oduprijele ovom trendu, tačnije, da li postoje žene sa prirodnim obrvama.

Prvi trag nam je bio da obiđemo poznate kozmetičke salone u kojima se nekada vršilo tradicionalno čupanje obrva, nakon desetog shvatili smo da nam je trud uzaludan i da je ovaj zanat na izdisaju. Samo u jednom salonu pronašli smo djevojku koja se time bavi u slobodno vrijeme, ali kaže da se ne sjeća kada je posljednji put počupala obrve nekome pincetom ili končićem.

Nakon toga obilazili smo banke, CIPS, Gradsku upravu, Vladu, ali ni tu nismo bili pretjerano uspješni jer je većina žena imalo iscrtane obrve pod uglom od 45 stepeni, sa linijama koje su u ravni sa vanjskim krajevima nosa, i debljinom (u najdebljem dijelu) od najmanje 1,5 centimetar. Nakon tog debakla pomislili smo da u noćnim klubovima ni ne pokušavamo, ali jednostavno nismo mogli taj segment život ostaviti neistražen, pa smo se zaputili u popularnu Dramu.

Na prvi pogled sve je izgledalo kao i do tog trenutka, kao apsolutno uzaludna potraga, ali nakon nekoliko minuta smo je spazili, djevojku koja je imala poptpuno prirode obrve koje nisu čak ni iscrtane, već su puštene da se slobodno kreću na njenom licu. Još neobičnije bilo je to što je djevojka bila kosooka, a kad smo je pitali odakle dolazi s velikim osmijehom na licu nam je odgovorila da je došla iz Japana na proslavu djevojačke večeri svoje drugarice koju je upoznala na studijima u Beču.

Na naše pitanje šta joj je s obrvama, Šukinava Suki Jun nam je rekla da je kod njih japansko iscrtavanje davno izašlo iz mode i da su tamo najnoviji trend Balkanske obrve što se jasno dalo vidjeti po njenim.

Sve što želimo reći, jeste da smo pronašli ženu sa prirodnim obrvama i to iz Japana.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar