50 Nijansi Pive

Lauš neće rasvjetu: Gasite ili tražimo referendum za otcjepljenje

Lauš je prije nekoliko dana dobio novu uličnu rasvjetu, kad kažemo novu mislimo jedinu pošto je u nekim dijelovima ovog naselja nikada nije ni bilo. Ali nije to toliko čudno koliko je čudna reakcija stanovnika koji su nedugo poslije zatražili hitno ukidanje rasvjete, spominju peticiju, čak i proteste.

Stanovnici ovog naselja su mirno i dostojanstveno ispratili ceremoniju puštanja u rad nove rasvjete nakon čega su masovno izašli na ulice da izraze svoje nezadovoljstvo, a među njima se našao i reporter 50NP koji je vjerno prenio rekacije građana.

-Ovo zaista nije u redu, nas niko nije pitao želimo li mi rasvjetu ili ne. Mi smo se na svoj mrak navikli, nama je tako lijepo i jednostavno volimo kad niko ne zna šta radimo. Šta je sljedeće, kamere u kućama?!, ljutito je odbrusila B. Š., koja je zamolila da joj ne stavljamo puno ime i prezime.

Ništa drugačijeg mišljenja nisu bili ni ostali, stariji su se žalili što zbog rasvjete neće znati kad moraju u krevet, a oni nešto mlađi što će ih svjetla ometati u njihovim “poslićima” koji su svojstveni ovom dijelu Banjaluke. U svakom slučaju zadovoljnih nije bilo.

Stanovnici su odlučili da će se protiv rasvjete boriti svim dotzvoljenim sredstvima, izaći će na proteste, raspisaće peticiju, a ako ništa ne upali onda će tražiti referendum za nezavisnost Lauša od Banjaluke.

-To će biti zadnji potez, ali mi odustati nećemo, rekao je Marinko B. u ime Laušana.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar