50 Nijansi Pive

10 sigurnih znakova da ste dio banjalučkog jet-seta

Visoka klasa je izraz koji označava pojedince i društvene grupe koji se nalaze na vrhu društvene hijerarhije, odnosno koji su po materijalnom bogatstvu i/ili političkom uticaju superiorni ostatku društva. Ova klasa se može pronaći u gotovo svim klasnim, odnosno civilizovanim društvima, a u pravilu predstavlja njegov brojčano najmanji dio. Vrlo često se za nju koristi sinonim vladajuća klasa ili elita.

Tako kaže Wikipedia, najpoznatija internet enciklopedija na svijetu, a s obzirom da je kroz tranziciju u balkanskim državama nekada dominantna srednja klasa u potpunosti izumrla, pojavila se specifična vrsta visoke klasa, tzv. domaći jet-set. Ovaj priveligovani sloj se po mnogočemu razlikuje od nižeg staleža i ističe u odnosu na siromašniji i po pravilu manje srećni dio stanoviništva.

Kako biste i vi znali da ste punokrvni pripadnik ovog društva donosimo vam 10 sigurnih znakova u kojima se možete prepoznati i koji će vam pokazati da ste upravo vi pripadnik visoke klase i da možete sa pravom ponijeti epitet zlatne banjalučke mladeži.

Porijeklo

Dijete ste roditelja ili političara, koji je vlasnik uspješne firme osnovane početkom 90-tih godina poznate po izbjegavanju plaćanja poreza, a koja sada važi za uspješnu kompaniju i posluje u legalnim tokovima i u skladu sa zakonom.

Obrazovanje vam je jako važno, završili ste visoku školu u inostranstvu ili jedan od prestižnih privatnih banjalučkih fakulteta, a nerijetko posjedujete i titulu mastera, koju često u društvu napominjete kao veoma bitnu stavku vašeg CV-a.

Dodatno, imate posao u državnoj upravi kako vam ne bi bi bilo dosadno, sa platom većom od nekoliko hiljada KM ili ste podigli milionski kredit da ne biste pošli krivim putem i odali se porocima.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar