50 Nijansi Pive

Nezapamćen slučaj u Banjaluci: Momak sa Mejdana prihvatio posao u centru

Svi rođeni Banjalučani, ali i oni koji su se silom prilika nastanili u gradu na Vrbasu znaju da je Mejdan sasvim poseban dio grada, dio grada koji ima dušu, dio grada čiji stanovnici rijetko ili nikako ne prelaze Gradski most.

Javna je tajna da Mejdanci prelaze Gradski most osim kad ih neka viša sila natjera, odlazak u bolnicu ili nedobog Gradsku upravu. Većina njih završi osnovnu školu P. P. Njegoš na Mejdanu, nakon toga upišu Ugostiteljsku, zaposle se u nekom od lokalnih kafića, ožene i ostanu tu cijeli život.

Upravo iz tog razloga, iznenadila nas je vijest da je momak, čiji su preci rođeni Mejdanci prihvatio posao u centru grada. Moramo priznati da smo u početku bili sumnjičavi, ali uspjeli smo mu ući u trag.

-Svjestan sam da sam ovim, na neki način razočarao svoju porodicu, ali posao konobara u zgradi Vlade se zaista ne odbija. Ja se iskreno nadam da me neće osuđivati, rekao je ovaj mladić zamolivši nas da mu ne otkrivamo čak ni inicijale.

Pitali smo ga i šta misli kakve će to posljedice ostaviti na njegov društveni život.

-Ja znam neke koji su se zaposlili u centru, koji svakodnevno prelaze Gradski, u naselju ih obično gledaju ispod oka, ali i dalje obilaze lokalne kafane i kladionice, nisu skroz izopšteni. Gori su oni koji su se oženili curama sa Lauša ili iz Borika, kupili stan na Starčevici pa kroz Mejdan samo prolaze. Ja se nadam da toliko neću zastraniti.

Pokušali smo stupiti u kontakt i sa porodicom ovog mladića, ali oni nisu bili raspoloženi za priču. Njegov deda nam je samo sa vrata viknuo kako misli da je povukao na prababinu stranu koja je bila rodom iz Glamoča jer mu je to jedino logično objašnjenje zašto ovaj teži ka centru.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar