50 Nijansi Pive

Program mršavljenja Gradskog prevoza hit među Banjalučanima!

Svega 15 dana nakon poskupljenja karata u gradskom prevozu, ova novina već se pokazala kao vrlo korisna među Banjalučanima. Iz Autoprevoza navode da je cilj poskupljenja bio da se građani podstaknu na zdravije životne navike, odnosno da više šetaju i manje jedu kako bi bili zdraviji i utreniraniji.

Iako je većina stanovnika krajiške ljepotice negodovala nakon najave poskupljenja, situacija se vrlo brzo promijenila, pa tako sada žele da zahvale svim prevoznicima.

-Zbog poskupljenja prestao sam da se vozim gradskim autobusom na posao i već nakon deset dana smršao sam pet kilograma. Osjećam se bolje nego ikad, a s obzirom na to da živim u Šargovcu, dnevno prepješačim u prosjeku oko 20 kilometara. Ranije sam imao problem sa bolnim leđima, a sada osjećam da su mi mišići ojačali i leđa me više uopšte ne bole, rekao je Milovan Pješak, ne krijući zadovoljstvo.

On je dodao da mu je pored smanjenja kilaže, život postao mnogo uredniji. Na posao kreće dva sata ranije, tako da je počeo i ranije ići na spavanje.

Slavica Potrk već godinama živi u Vrbanji i redovno koristi gradski prevoz. Zbog lošeg zdravlja i nemogućnosti da mnogo pješači, bila je primorana da i nakon poskupljenja do centra grada nastavi putovati autobusom.

-Zbog poskupljenja karata nam je otanjio kućni budžet, pa muž i ja kupujemo manje namirnica, a samim tim i manje jedemo. Ja sam smršala šest, a muž četiri kilograma i jako smo zadovoljni. Godinama sam imala problema sa zdravljem zbog viška kilograma, pa kad sam počela mršati stanje se popravilo, priča Slavica.

Sličnu priču potvrđuje i penzioner Ranko Hodak.

-Ja sam srčani bolesnik i doktor mi od 1998. godine govori da trebam više šetati zbog zdravlja. Nekako sam bio lijen, pa to baš i nisam poštovao, nego sam se uvijek vozio gradskim autobosum. Međutim, otkada su poskupile karte  više šetam, i na posljednoj kontroli kod kardiologa mi je rečeno da mi se popravila cirkulacija, a srce ojačalo, ispričao je Ranko.

Zadovoljni stanovnici Banjaluke planiraju i osnivanje Udruženja zahvalnih u kome će pregovarati o novim poskupljenjima kako bi se ubrzao proces unapređenja zdravlja u gradu.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar