50 Nijansi Pive

Nesvakidašnji događaj na slavi: Milošta zavadila kumove

Proteklog vikenda, na slavi poznatog banjalučkog domaćina, Jovana Krstića, desio se nesvakidašnji događaj – tuča kumova. Na sreću, nije bilo povrijeđenih, a intervenisala je i policija.

-Kum je sa ženom došao prvi na slavu, i mi smo ga domaćinski dočekali, ništa bolje ni lošije nego on nas za Svetog Nikolu. Međutim, čim su ušli u kuću, mene je žena počela bosti laktom ispod rebara i pokazivati očima na kesu s miloštom.

On je objasnio da, kada su kumovi sjeli za sto, žena ga je odvukla u kuhinju da mu šapne kako su kumovi donijeli iste milošte koje su oni njima nosili na njihovu slavu. Nisu ih čak ni otpakovali.

-Upitao sam ženu je li sigurna, a ona je rekla da jeste, i još mi objasnila šta je sve kupila i gdje je milošte nosila na pakovanje. Minjon kocke sa akcije, za kumu, flaša Carice Milice za kuma, kila šećera u kocki babi i keks Romansa za djecu, i sve to u crvenoj papirnoj kesi na kojoj piše “Srećna slava Sveti Nikola”, sa bijelom mašnom, i pokaza mi, a tamo stoji sve kako je rekla. Mene je to jako uvrijedilo jer ja slavim Svetog Jovana, i nisam se mogao suzdržati, pa kad smo popili po koju ljutu ja sam kumu morao reći šta mi je na duši. On je na to nonšalantno rekao da od toga ne zna ništa i da je milošte pakovala njegova žena, a pošto sam ja džentlmen, nisam mogao udariti kumu, tako da sam nokautirao kuma, objasnio je domaćin policiji.

 

dugme2

Kum se naljutio, pa domaćinu nije ostao dužan, što je uskoro preraslo u sveopštu tuču i galamu. Žene su plakale, djeca vrištala, a muškarci se tukli do te mjere da je jedan od gostiju domaćina opalio u čelo – ni manje ni više nego kandilom.

Baka, u strahu da će se gosti i domaćini pobiti, pozvala je policiju, međutim, dok je patrola stigla, tuča je već bila gotova.  Slavlje je nastavljeno u veselom maniru, jer je među gostima je bio i domaćinov rođak harmonikaš koji je tuču prekinuo pjesmom, pa su se kumovi ubrzo i izmirili i vratili kandilo na mjesto, nazdravljajući jedan drugom.

-Čim se žena negdje upetlja, tu odmah nastane neki belaj, zaključili su oni i uz pjesmu “Bog je na nebu,  na Zemlji kum” nastavili da šljokaju do ranih jutarnjih časova.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar