50 Nijansi Pive

Prijedor pomjera granice: Održan izbor za najmodernijeg prvačića

U prijedorskim osnovnim školama, na inicijativu roditelja većine prvačica, održano je takmičenje u kategoriji najmoderniji prvačić. A tu titulu jednoglasnom odlukom žirija za 2017. godinu odnio je Marko M. iz centra grada.

Žiri je bio u sastavu:

•1 roditelj koji na drustvenim mrežama ima na slici preko 400 lajkova

•1 roditelj koji dovozi dijete u školu autom, i parkira na mjesto direktora škole. Automobil mora biti benzinac i ne stariji od dvije godine. Plin ne dolazi u obzir.

•1 roditelj koji je pogledao sve serijale Pinkovih Zvezdica, ali i reprize.

•1 roditelj čije dijete na raspustu ne ide na selo nego na kurs stranog jezika.

Već pomenuti Marko M. izabran je za najmodernijeg prvačica i osvojio nagradu u čak tri moderne kategorije.

Prvo mjesto u kategoriji Najskuplji mobilni telefon oko vrata, zatim najbolji stajling i frizura, te najbliže mjesto stanovanja od centra grada.

Samo takmičenje prošlo je u fer i poštenoj borbi iako su neki roditelji pokušali da obuku prvačiće u Lakosta majice za koje se odmah oštrim okom žirija ispostavilo da su sa Lončara. Majka Marka M. Jelena M. za 50NP je izjavila kako je presrećna što je baš njen Marko odnio titulu najmodernijeg.

moderno

-Sve ono što smo suprug i ja cijeli život sanjali sada se ostvarilo. Ovako mali a ovako uspješan. Moram priznati da nije bilo lako, put do titule je bio trnovit. Već prve sedmice učiteljica je rekla da Marko sjedne sa Milanom. Super su se slagali, ali ja sam čula da je Milanov otac varilac i to je za nas jednostavno bilo nedopustivo, pa smo onda tražili da Marko sjedne sa Jelenom, čija je majka rođena sestra našeg ministra, ali to uopšte nije bitno. Marko je svoj od rođenja. Već u porodilištu smo znali da će biti moderan. Kad god bi mu napravili nemodernu frizuru plakao bi. Odmah je volio da se slika. Prve tri godine imali smo oko sedam hiljada slika od kojih je1000 na društvenim mrežama, navikao se on i na stalno škljocanje ništa mu ne smeta. Sad kad ga slikamo skinemo mu i naočale koje nosi, iako je doktor rekao da mora nositi zbog oštećenja vida usljed blica.

Pitali smo Marka šta on misli o ovoj nagradi, a on je bio pomalo zbunjen.

-Meni je valjda drago da sam prvi. Ove hlače što sam nosio na izboru su dosta uske i ne mogu se igrati u njima sa drugarima, ne mogu ni šutnuti loptu. Nekako me koče, ali mama i tata su rekli da su moderne i da ih moram nositi jer su iz kolekcije D&G Kids. A mama je posebno naglasila da ne smijem reći da su kupljene na sniženju.

U sklopu takmičenja dodjeljen je i veliki broj utješnih nagrada: “Pametnica mamina i tatina”, za sve učesnike koji su u svom govoru koristili stare srpske riječi poput OMG, WTF i LOL.

Na pitanje našeg novinara, organizatorima, zašto kao kriterijum nije uvrštena đačka knjižica članovi žirija su prsnuli u gromoglasan smijeh. I na kraju čestitamo Marku i zelimo da ova manifestacija koja je veoma bitna za Prijedor ali i cijelu Krajinu preraste u tradiciju.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar