50 Nijansi Pive

Naučnici kod Banjalučana otkrili nove krvne grupe!

Dvojica profesora zaposlenih na odsjeku za hematologiju na američkom univerzitetu „Jejl“, Džon Smit i Nikolas Braun, otkrili su u Banjaluci dvije nove krvne grupe – BL pozitivnu i BL negativnu.

Do otkrića su došli sasvim slučajno, proučavajući  krvnu sliku Banjalučana unazad nekoliko godina.

-Ono što je interesantno je da smo otkrili da se krv jednih i drugih razlikuje čak i u boji. Kod BL pozitivnih je pomalo plava, i podsjeća na nebo, dok je kod negativnih više braon i podsjeća na oranje. Takođe, svi pripadnici BL pozitivne krvne grupe imaju zajedničku osobinu, a to je pasivna netrpeljivost prema osobama sa BL negativnom krvnom grupom, rekao je profesor Smit.

grupe

Profesor Braun se više bavio analizom BL negativne krvne grupe, pri čemu je otkrio da BL negativni lakše dobijaju posao u državnoj službi, kao i da imaju dosta rođaka na selu.

-Otkrili smo i da BL negativni nisu urbani, normalno izgovaraju samoglasnike i slovo „L“ , i ne prate utakmice Borca, objašnjava profesor Smit.

Još uvijek nije poznato kako će tačno ovo revolucionarno otkriće uticati na sva dosadašnja istraživanja na polju hematologije, ali prema najavama naučnika, uskoro ćemo saznati.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar