50 Nijansi Pive

Oženili ste se? Ne plašite se, izlječivo je!

Nakon godina i godina opiranja konačno vas je jedna uspjela “prevariti” i stali ste na ludi kamen. Sa svih strana, od kumova, rođaka, prijatelja koji iza sebe već imaju neki bračni staž stižu savjeti kako da preživite, kako da ne postanete papučar, kako da izađete na kraj…

Mi za vas imamo provjerene savjete koji će vam sigurno pomoći da vam brak bude uspješan i dugovječan. Ako to uopšte želite.

funny bride and groom dogs

Za muškarce

1. Žena želi da joj budete najbolji prijatelj, da stalno nešto pričate i imate mišljenje o svemu. Čak i ako mislite da ništa ne mislite u vezi novih zavjesa, smislite nešto jer nemanje mišljenja nije prihvatljivo.

2. Iako smo ravnopravni žene uporno potenciraju priču da muškarci moraju spuštati dasku na wc šolji za sobom. Zašto je one ne podižu niko nikad neće saznati. Elem, zarad mira u kući neka vam ne bude teško da spustite dasku.

3. Postoji prilično dugačka lista stvari koje svojoj ženi nikada ne smijete reći, što ih prije otkrijete to bolje, a samo neke od njih:

  • Ne smijete vrijeđati njenu mamu, ali ne smijete joj ni reći da je ista mama.
  • Ne smijete nikada pričati o kilaži, ne smijete joj reći da se udebljala, ali ne smijete reći ni da vam je uvijek lijepa.
  • Ne smijete joj reći da ne vidite razliku između ove i stare frizure.

brak

4. Slobodno idite na spavanje ljuti, bolje i to nego da cijelu noć ostanete budni svađajući se. Odmor će vam svakako biti potreban da ujutro nastavite gdje ste stali.

5. Oprostite i ne spominjite neke stare svađe svaki put kad se posvađate. Prihvatite da to pravilo ne važi i za vašu ženu. Ona na to ima sva prava jer ste vi svinja koja je nju više povrijedila.

6. U braku na prvom mjestu treba da vam bude žena pa tek onda djeca jer ona je tu bila prije njih.
Naučite da prljavo suđe ODMAH ide u mašinu za suđe, ne na radni sto, ne u sudoper već direktno u mašinu. Lakše suđe (čaše, šolje, palstično suđe) uvijek stavljajte na gornju žicu dok tanjiri i šerpe idu dole. Suđe okrećite naopako i UVIJEK skinite ostatke hrane.

7. Pustitite ženu da se isplače, prihvatite da je ženama s vremena na vrijeme to potrebno i ne pravite frku oko toga, ali nemojte ni ignorisati jer će vas optužiti da vam nije stalo.

8. Ne kupujte joj usisivače, blendere, pegle i ostale aparate koji pomažu kod održavanja kuće. Osim ako vam to izričito nije rečeno.

9. Pričajte u društvu o tome kako se divite vašoj ženi, ali tako da ona čuje, a da mili da vi ne znate da je ona čula.

10. Češće govorite da nego ne. Pristajte na nove stavri koje vam vaša žena predloži. Neća vam ništa biti ako jedan dan za ručak budete jeli ribu umjesto svinjetine.

Za žene

brak3

11. Muškarcu je potrebna navijačica, ne supruga i zato je potrebno da im stalno govorite kako su sjajni i kako mogu vladati svijetom čak i ako tako ne misliš. Vašno je da on povjeruje.

12. Ne maltretirajte muškarca ako nikada ne plače i ne pokazuje emocije.

13. Uvijek kritikujte njegovu vožnju jer kako će vaš muž znati da vozi prebrzo ako vi ne budete stiskali te imaginarne kočnice u svakoj krivini.

14. Neka on bude vaša fantazija, ne čitajte ljubavne romane i ne gledajte romantične filmove.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar