50 Nijansi Pive

Siti mol na točkovima: Banjaluka prva u svijetu dobija pokretni šoping centar

Uz sitne izmjene prvobitnog plana, Banjaluka će uskoro dobiti najmoderniji tržni centar na svijetu. Nakon višednevnih pregovora, predstavnik firme „Ideal kompani“, Igor Leburić i gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, postigli su dogovor oko detalja gradnje Siti mola.

Nad podzemnim garažama, čija je gradnja već u toku, praviće se objekat koji će zahvaljujući najnovijoj tehnologiji biti mobilan.

-Plan je da se napravi platforma od najnovijih materijala kakve koristi i američka NASA, a platforma će biti postavljena na točkove velike nosivosti, i do deset spratova, rekao je gradonačelnik.

mol

Ono što je najbolje od svega je što će se na ovaj način ispuniti želja svima, pa će pored podzemnih garaža i šoping centra, na istoj lokaciji biti i park.

-Jedina problematika je što u parku nećemo moći saditi previsoko drveće, nego ćemo posaditi bonsai u visini točkova, kako ga platforma ne bi oštetila. Ostaje još da napravimo raspored kojim danima će Citi mol biti u centru, a kojim ćemo ga premještati van centra kako bismo spriječili gužve, rekli su iz tima koji priprema ovaj veliki poduhvat.

Gradski oci su izrazili spremnost da, ako se ovakav model pokaže uspješnim, istu tehnologiju iskoriste i u izgradnji takozvanog šetajućeg mosta. Most bi bio smješten u prvobitnu bazu kod „Vitaminke“, a po potrebi bi šetao sve od Klašnica do Karanovca, u zavisnosti od gužve. Ovakav projekat nije novina, već postoji u dalekoj zemlji gdje su kuće od čokolade, a prozori od marmelade.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar