50 Nijansi Pive

Kako preživjeti do kraja januara

Do kraja januara ostala nam je još srpska Nova godina i nekoliko slava koje bi trebalo da preživimo, a novčanici su sve tanji i tanji. Ekonomisti kažu da je decembar mjesec u godini kada se podijeli najviše brzih kredita, a januar je pak onaj mjesec kada nam je najteže da odvojimo za ratu.

15. januar se vć godinama označava kao najdepresivniji dan u godini jer nas nakon mjesec dana razularenog života, neumjerenog uživanja u hrani i piću u glavu lupi surova relanost da smo mjesečni budžet potrošili za deset dana i sada ostatk para valja razvući do februara. Nekad se čini da najkraći mjesec u godini s razlogom dolazi poslije januara koji traje k'o gladna godina.

januar2

Jeste li razmišljali o nekim posebnim mjerama koje ćete uvesti da bi kraj januara dočekali bar donekle siti?

Na svu sreću, većina nas polovinu januara dočeka sa nekoliko kilograma viška tako da ovaj ostatak možemo posmatrati kao detoks tretman jer jesti svakako nećemo. Napunite špajz krompirom, palentom i rižom. Djeci možete reći da ćete se neko vrijeme igrati preživljavanja i da ćete jesti samo hranu koju je tata jeo dok je bio u vojsci. Sigurni smo da ćete ih pridobiti. Isto tako recite im da ko bude manje jeo taj će od februarske plate dobiti najveću porciju ćevapa i AD-a.

Kad su u pitanju računi platite ono najneophodnije, kao što su internet, telefon i televizija jer valja biti u kontaktu sa svijetom i ostalih 15 dana januara, svakako nećete nigdje ići jer nećete imati uslova pa će vam to biti jedini prozor u svijet. One račune zbog kojih neće ekspresno doći do isključenja ostavite za februar ili platite samo jedan dio. Tu mislimo na struju, grijanje, odvoz smeća…

I zapamtite, druga polovina januara je najidealnije doba da ostavite cigarete ili postanete vegetarijanci, a ako ste bili pametniji od nas onda ste u zamrzivč stavili koje rebro od pečenice i koju sarmu koju ćete podgrijati kad vam pred kraj mjeseca prifali proteina.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar