50 Nijansi Pive

Šta ima? E'o!

Đe s’? Šta ima?

Unaprijed znam odgovor. A što pitam? Ni to ne znam. A ne interesuje me.

Đe s’? – Što pitaš kad me vidiš pred sobom?!

Šta ima? – Šta će biti?!

Ne interesuje me, ali tradicija je tradicija, a Banjalučani je poštuju. Svakog dana.

Idem ja, ide on meni u susret.

Čujem: „Đe s’? Šta ima“.

K'o iz topa: „E'o. Kod tebe?“

Al’ da krenemo redom.

Odgovor prvi: „E'o“

Odgovorićete tako, ako je u pitanju poznanik kojeg ste u životu sreli dva-tri puta. Nema tu šta mnogo da se kaže. „E'o“ je sasvim dovoljno. Odnos je hladan zauvijek. Takoreći, banjalučka kurtoazija.

Odgovor drugi: „E'o, čova buraz“

Ovo je već bliskija varijanta. Jer, Banjalučani poznanike koji su im nekad nešto učinili za pokojnu babu pamte pa im i udijele riječ više. No, baba je umrla pa s njom i veliko djelo poznanika, a „čova buraz“ je taj rodbinsko-jaranski momenat koji se zadržao. Banjalučka zahvalnost.

Odgovor tri: „E'o, stari, lagano. Kod tebe?“

E ovo je već put prema high levelu. Dobri smo. Vidjeli smo se prije tri godine na pivi, a možda smo mogli ponovo da preturkeljamo zajedničke poznanike i njihove živote. Na ovo slijedi situacija „stojimo i ćakulamo“ o životu i uspjesima. O neuspjesima na višem nivou.

Odgovor četiri: „E'o, ko zmaj. Samo mi još druga glava fali“

Osjećate li ironiju? Pravi odgovor bi bio: „Pusti me u…“. Da ne lajem. Došlo je dotle da poznanik puca po šavovima, ali nije baš da smo tako bliski da bi mi se povjerio. OK, i ovo je dovoljno. Sranja se dešavaju. Život!

Odgovor pet: „E'o, drže, ne znam kud udaram“

Ovaj odgovor obično daju oni koji su na višim pozijama i uvijek ih neko vuče za rukav za neku uslugu. Čitaj između redova: „Nemam vremena za plebs“.

Odgovor šest: „E'o, nema  ništa. Znaš kako kažu – krupna žena, sitna djeca“

Porodičan čovjek. Ukazuje na to da se jednom davno „objesio“ i da mu je život takav kakav je. „Razapet“ između kuće i posla. Žena gabaritna pa ne stiže sve, a onda on pritekne. Nije zadovoljan, ali gura. Šta će?!

Odgovor sedam: „E'o, pos'o, kuća, povremeno kafana“

Drugi tip porodičnog čovjeka. Imam ženu i djecu, radan sam. Ali, brate, imam i svoj život pa ponekad zalomim. Ali samo povremeno. Kad sam siguran da je ženi sve potaman.

Odgovor osam: „E'o, nema šta nema“

Ili u prevodu – odakle da ti počnem. Naravno, o problemim. O čemu bi drugom?! Ali, uz dozu humora. Jer život je zabavan kako god ga okreneš i obrneš.

Odgovor devet: „Štani. Radim kao 12 malih crnaca“

High level! Potpuni. Imamo toliko povjerenja u onog ko nas priupita za zdravlje da smo spremi da mu ponudimo sve informacije. Od rintanja 24 sata, preko male plate i velikih obaveza, do masnog trača.

 

Napomena: Odgovor uvijek započeti sa „e’o“. Obavezno!

 

 

 

 

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar