50 Nijansi Pive

Banjaluka: Takmičenje u prebrojavanju zastavica

Banjalučanima je spektakularna nova godina počela još prije neko veče, nakon što su momci u fluoroscentnim odjelima okitili grad najvažnijim ukrasima ove sezone – zastavicama veličine manje čokolade. Srećnici koji će uživati u energiji koju ove zastave koje se vijore rasipaju ispod sebe, su samo oni u užem centru grada, jer za prigradska naselja nije baš skroz sigurno da li bi život dali za ove tri boje. Banjaluka se na ovaj način upisala na listu gradova koji su na poseban način pokazali koliko vole svoju Republiku. Pogađate, na toj listi se nalazi samo Banjaluka.

Pitali smo sugrađane šta misle o novom banjalučkom ruhu:

“To jutro kad sam se probudio, osjetio sam da je grad drugačiji. Vijore zastavice okolo, a meni srce sve veće. Ovo je način da se pokaže da imamo pravo na slavlje. Volio bih da ovako ostane zauvijek,” istakao je revnosni igrač šaha kod Muzeja.

“Meni se posebno dopada što smo ispoštovali tradiciju deseterca, jer ih ima po deset na svakoj žici,” kazao je ulični prodavac.

image-0-02-05-bd2e453661c77079b48cc34686dbda00e653c8058f38c9dfbfeca558d76d03da-v

“Ba nja lu ko, od za sta vi ce ja bu ko” otpjevao nam je jedan mladić koji se vidno žurio u smjeru zastavica.

Da ne bi sve ostalo samo na pukom vijorenju, u Gradskoj upravi odlučili su da sve podignu na viši nivo, kao što je i ukrašavanje podignuto na novi nivo. Odlučili su da do 9. januara organizuju takmičenje u prebrojavanju zastavica. Jedan građanin Republike Srpske, tačnije Banjaluke, koji bude znao tačno koliko je zastavica okačeno iznad naših glava ulazi direktno u finale plivanja za krst časni. Iz Gradske uprave poručuju:

“Dugo smo razmišljali o tome koja nagrada bi bila adekvatna za ovakav patriotizam, da ne kažemo lokal patriotizam i shvatili smo da su krst časni i zastavica ko nokat i prst, tako da se nadamo da će to dodatno motivisati sve ljude da se uključe u svelano brojanje na koje svi mi imamo pravo.”

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

1 komentar

  • Prebrojavanje zastavica?Jesu li u Gradskoj upravi pioniri, ili odrasli, ozbiljni ljudi? Koliko god zastava da izbroje,one neće moći pokriti golotinju naroda…Kad počne objavljivanje “ZVRK DNEVNIKA” ( društvene mreže, i knjiga ) pisan od 1. januara 2000-te do 31.12.2016. godine, za mnoge neće biti prijatna istina od koje se neće moći sakriti čak ni iza zastava.