50 Nijansi Pive

ŠOKANTNA odluka suda: Toplana dužna plaćati grijanje građaninu

BANJA LUKA – Po odluci Ustavnog suda Republike Srpske, Banjalučanin Nikola T. od gradske Toplane će dobijati redovnu mjesečnu nadoknadu za dogrijavanje njegovog stana, u iznosu koji bi kao korisnik inače plaćao Toplani. Nikola T. Se odjavio sa usluga Toplane prije 5 godina, a na savjet zeta advokata, u oktobru 2014. je tužio banjalučko preduzeće za nezakonito dogrijavanje njegovog stana.

– Meni i mojoj porodici zimi ne treba nikakvo grijanje. Navikli smo. Decenijama, pa evo već i generacijama živimo u hladnom stanu i sad kada počne sezona, kad se ugriju stanovi oko nas, ne može se opstati u stanu. Kvari se meso. Svaki stepen više je muka živa. Istina, ove godine je malo lakše i za nas, nema puno vrućine ni od komšija. Ipak, nećemo da budemo ničiji taoci. Drago mi je da je bilo dovoljno razuma da se ovo riješi kako je red – oduševljen je Nikola.

toplana2

Od novca od presude, Nikola je sa porodicom odlučio da kupi klima uređaj na rate, kako bi mogli da ohlade bar sobu u kojoj spavaju najmlađa djeca, u slučaju “divljanja” radijatora u susjednim stanovima.
Interesantno je da je Nikola T. od ranije poznat banjalučkoj javnosti po izjavi iz 2014. godine, kada je u kao “banjalučanin”, u tekstu o uličnoj ravjeti u Glasu Srpske (“Besparica gasi obojene lampice”) izjavio kako mu “Zimzograd” nije ništa posebno. Nikola je tom prilikom dodao kako u Zimzograd ne bi išao ni kad bi imao para, što je izazvalo buru ogorčenja na društvenim mrežama.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar