50 Nijansi Pive

Sindikati odlučili: Dio plate doniraćemo za izgradnju teleport mašine

Umjesto da se pripremamo za praznike, kupujemo prasiće, kitimo jelke, tražimo bogate šume gdje ćemo usjeći dobar badnjak mi se bavimo sindikatima i protestima.

Već nekoliko dana mediji nas bombarduju vijestima u kojima se najavljuje veliki protest radnika koji su zaposleni u upravi, pravosuđu, policiji i prosvjeti zbog smanjenja minulog rada, a danas iz sindikata stiže vijest da je došlo do jednog velikog nesporazuma.

-Smatram da smo u potpunosti pogrešno shvaćeni jer ono što se priča po medijima nema nikave veze sa istinom. Tačno je da smo mi izrazili negodovanje, ali se nismo bunili zbog mogućeg smanjenja plata već samo želimo da učestvujemo u odluci gdje bi taj novac mogao da završi. Naime, čuli smo da se sa vanjske strane Boske planira napraviti providni lift, namijenjen gostima restorana koji je tamo otvoren, a naš je prijedlog da se novac od naših plata preusmjeri za izgradnju teleport mašine u iste svrhe. Mislimo da nije u redu da se izgled naše Boske narušava nekim futurističkim liftom, a isto tako smatramo da bi teleport bio puno praktičniji, navela je predsjednica jednog od sindikata RS.

Ona je dodala i da su spremni da se odreknu čak i većeg dijela plate samo da se njihova ideja sprovede u djelo.

-Nećemo protestovati, prošetaćemo, obilježiti mjesta gdje bi se teleport mašine mogle nalaziti, pojesti po sendvič i razići se u miru.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar