50 Nijansi Pive

Šokantno: Hrvati traže premještanje Srbije u toplije krajeve!

Iz Brisela je nedavno stigla vijest kako je Srbija u pregovorima za priključenje EU ponovno zapela kod 124,377 poglavlja, a protestnu notu su ovoga puta uložili Hrvati.

Do neslaganja je došlo kada su Hrvati otkrili da prelazak ovog poglavlja omogućava svim Srbima da ljetuju na Jadranu svake godine, po 10 dana, a ukoliko ih za to vrijeme neko poprijeko pogleda, skrene im pažnju na ekavicu, nazove ih četnicima ili im polupa automobil, troškove ljetovanja trebalo bi da plati upravo Republika Hrvatska. odnodsno ljetovanje bi bilo besplatno.

Iz ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Brsel je poslat dopis u kome se navodi kako se ovim potezom svim Hrvatima ukida sloboda na mržnju prema Srbima, koja je njihovo osnovno ljudsko pravo te da će se ona svim snagama boriti da se to poglavlje izbriše ili prepravi. U dokumentu piše i kako bi hrvatski narod pristao na neki dogovor uz dopuštenje jednog psovanja srpske majke po glavi stanovništva.

kolinda

Po Predsjednici drugo moguće rješenje je i to da se Srbija izmjesti sa trenutne teritorije, navodeći kako je Sibir prilično nenaseljen, kao i dijelovi Australije te da Srbija ima izbor, da li želi toplije ili hladnije krajeve čime oni izražavaju želju za mirnim rješenjem problema.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić se u obraćanju javnosti samo kratko osvrnuo na najnoviji incident rekavši da su pred Srbijom teški dani iz kojih će ona izaći jača i veća te da smatra da su vanredni izbori jedino što može riješiti ovaj gorući problem. Naglasio je i kako je napredak Srbije vidljiv iz dana u dan.

Šta će se dalje desiti vidjećemo u narednoj epizodi koja je na programu već sutra, odmah nakon Dnevnika.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar