50 Nijansi Pive

Građanska inicijativa: Trg Krajine dobija novo ime

Hiljade Banjalučana nezadovoljnih programom za doček Nove godine na Trgu Krajine organizovalo je potpisivanje peticije u kojoj traže da se istoimeni trg preimenuje u Trg Maje Tatić.

-Cijele godine nas ubjeđuju da slušamo domaće i kad smo konačno poslušali, sad nam to ne daju, već nas tjeraju da slušamo izvođače iz inostranstva, tačnije iz Srbije, rekao je Ognjen C., jedan od potpisnika peticije.

Okupljeni su saglasni da pjevačica Maja Tatić, bez koje Banjaluka ne bi nikad stigla do 2016. godine, nije zaslužila nepravdu koju joj je Grad učinio i da je najbolji način na koji se može iskupiti upravo da trg dobije ime po njoj.

-Maja nam je donijela toliko Novih godina u Banjaluku, da je u najmanju ruku sramota da u gradu za doček pjeva bilo ko drugi, pogotovo pjevači koji pjevaju na ekavici i koje ništa ne razumijemo, objašnjava Jovana L.

maja

Potpisnici peticije prijete da će, ukoliko vlasti ne ispune njihov zahtjev, odbiti da uđu u novu 2017.godinu, tako da će umjesto 1. januara 2017. godine nastupiti 32. decembar 2016 godine.

Ova prijetnja je najviše uplašila radnike javnog sektora koji čekaju prvi u mjesecu „kao ozeblo sunce“.

-Ako nema prvog u mjesecu, znači da neće biti ni plate i moraćemo živjeti kao radnici iz privatnog sektora, što je zaista nedopustivo, kazala je radnica iz Poreske uprave.

Građani su u strahu da će, ukoliko pregovori ne uspiju, Banjaluka koja uvijek ide u korak sa ostatkom svijeta, ostati u 2016.godini.

zeljkica

Povodom nastalog problema oglasila se i premijerka Željka Cvijanović, koja je istakla kako nema razloga za zabrinutost, jer i u slučaju da potpisnici peticije ispune svoje prijetnje, ulazak u 2017. godinu neće kasniti nego će biti prolongiran.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar