50 Nijansi Pive

Labudovo jezero biće odigrano na najpoznatijem trotoaru u Sarajevu

U subotu je Banjaluka bila centar kulture jer je u SD Borik Ruski državni balet odigrao svoje Labudovo jezero, na ledu. Već sutradan trebalo je da održe još jednu predstavu u Sarajevu, ali sticajem nesretnih okolnosti to se nije desilo.

Naime, Sarajevo već neko vrijeme kuburi sa restrikcijama vode i uprkos tome što su organizatori čelnike KJKP Vodovoda nešto ranije «častili» da u nedjelju slučajno ne bi bilo nekih problema sa isporukom vode, Ruski balet nije mogao da nastupi jer vode ipak nije bilo dovoljno da se napravi led.

Po kuloarima kruže priče da je direktor KJKP Vodovoda rekao jaranima kako za tu “njihovu čast” nije mogao da kupi ni Mercedesa, dvijeiljadedeseto godište pa je smatrao da im je potrebno “samo malo” vode.

50NP ekskluzivno ipak saznaje da će Ruski balet ipak odigrati svoje Labudovo jezero, ali ne u dvorani kako je prvobitno najavljeno već na najpoznatijem trotoaru u regionu koji je nedavno svečano otvoren u Sarajevu.

balet2

Stručnjaci su procijenili da bi zbog kiše koja danas pada, trotoar u večernjim časovima mogao biti zaleđen te bi predstavljao savršeno klizalište.

Andreja Ševčenkova, mlada  balerina izjavila je za 50NP da je ovo još jedan izazov u njenoj karijeri koji će objeručke prihvatiti te da jedva čeka da zapleše na poznatom sarajevskom trotoaru. Dodala je i da je pomalo strah da klizaljkama neće izgrebati ovo remek djelo bosanskohercegovačke niskogradnje.

Načelnik opštine Centar Sarajevo ovom prilikom je izjavio kako mu je žao što nije uložio još tristašezdesetiljada maraka jer potencijal ovog trotoara već sad nadmašuje sva njegova očekivanja i ovim putem se zahvalio direktoru KJKP Vodovod što ni u nedjelju nije bilo vode.

Tročlano predsjedništvo odlučilo je da najugroženijim članovima Vijeća ministara BiH pokloni ulaznice, a svi oni koji su ranije kupili karte moći će ih iskoristiti da bi pogledali ovaj spektakl na trotoaru.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar