50 Nijansi Pive

Domet Pionir čokolade: Djeca u Hrvatskoj progovorila ekavicu!

Balkan je ponovno zatresao skandal, jedan od većih u posljednje vrijeme, skandal koji poprima neslućene razmjere, a o posljedicama će se pričati još dugo, dugo vremena.

Naime, desilo se to da je predsjednica Čokolinda djeci vrtićkog uzrasta u Dubrovniku podijelila čokolade koje su u sebi imale velike količine nedozvoljenih supstanci koje su poznate pod nazivom “srpske namirnice”.

Te iste čokolade napravljene su od mlijeka krava koje su pasle srpsku travu u Šumadiji, kakaoa koji je pažljivo uzgajan u Vojvodini i riže koja raste na obroncima Zlatibora, a naučno je dokazano da takvi proizvodi ostavljaju nuspojave na ljude u susjednoj Hrvatskoj.

kokolinda

To se, nažalost, pokazalo kao tačno, jer su roditelji djece koja su pojela čokolade primijetili krajnje čudno ponašanje njihovih mališana. Djeca su odjednom propričala na ekavici, napamet su znala sve pjesme Lepe Lukić i imala neodoljivu potrebu da pređu na pravoslavlje.

Prema posljednjim vijestima, preduzete su sve mjere da se krivci za ovo zlodjelo kazne te da se djeca što prije oporave slušajući Terezu Kesoviju i čitajući Krležu.

Možda je i Kusturica jeo Pionir čokolade.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar