50 Nijansi Pive

Seks i grad iz ugla muškarca: ove što gledaju niti imaju seksa niti su u gradu, ali urbane su.

Emancipovane žene, visoka moda, nezavisnost i slobodan duh. Seks kada one to žele i kako one to žele. Četiri žene, četiri različite priče. Da, znamo sve o njima, ali kako ih muškarci vide?

Sigurno ne onako kako su žene širom svijeta navikle gledati heroine na štiklama po ulicama Njujorka.

Keri nas uvodi u priču i svi znamo da je Zvijerka šarmantan tip koji zna biti i zajeban i poželjan, ali ima li to logike? Ona okupi drugarice i spočitava im životne lekcije, dok ne zna ni šta da radi sa tipom koji ima psa većeg od sebe ili umjetnikom iz Rusije. Konfuzija na visokoj nozi.

A onda drugarica Šerlot. Jadna majko i sve bajke svijeta. Žena vjeruje u princa na bijelom konju, koji je prvo zadesi u edipovskom obliku u škotskoj suknji, sterilnih testisa. A onda se zaokret desi u vidu ošišanog na nulu Jevreja, koji bi mogao da može, ali na kraju u kombinaciji sa pokušajima umjetne oplodnje možda će i moći.

seks-i-grad-facebook

Dok ona pokušava, Miranda dobije dijete, koje nije ni planirala, ali barmen joj se zadesio u krevetu bez zaštite. To je cijena koktela koje drugarice ispijaju. Eto prave feminističke poruke u vidu šta se desi kad emancipovana žena završi za konobarom iz kvarta. Dobar si za jednu noć, ali ne i za odgoj djeteta. Šta ćeš pravnica, sve bi ona to kroz fakte neke, ali omaklo se pravo. Zato se Samanta dočepala svih muškaraca, da ti nije jasno više ko je pošao, a ko došao. Voli ona kao sebe više od Ričarda, ali ko ga ne bi volio kad je sad iz porno filma izašao. U fazonu glumac, ali uloge su mu ravne tome “Pokrij se sine dole pa da malo intrige stvorimo”.

Poenta je da one mogu sve same, ali nađu se uplakane u kafiću iza ugla i jao majci šta će one bez njih, ali ni sa njima. Zato Miranda napusti šou i u stvarnom životu nađe curu. To joj je serija donijela. Snime one i dva filma, a ono prvi te navodi da shvatiš kako Zvjerka igra prljavo i da je bolje bilo da je uzela lika sa cukom, nego neku snagu glumila. Ali hei, to su feministice, idu skupa na njihov propali medeni mjesec. U drugom dijelu taman što se Zvijerka pripitomi, kad eto ti vraga. Lik sa ćukom do Dubaija stigao. Ono, znaš kakva slučajnost, gledaju iste prostirke i lampe.

img_1452090283

Dok ona ne zna šta bi, Šerlot je mama i slavi Bar Micvu ko velika. Samanta otvara klubove seksom sa vlasnicima, a Miranda traži mamu od konobara koja je dementna. Eto ti feminizma, cura, žena, ludila. Sve to na visokoj nozi, koktelima u ruci. Žene lude za njima. Sve uzori postali i svaka ima svoju oformljenu grupu žena. Girl power i ti fazoni.

Na stranu što ove što gledaju niti imaju seksa niti su u gradu, ali urbano je to, svi to gledaju.

U realnom životu seks im ne traje skoro ni kao čitava jedna epizoda, ali pregledale su one sve sezone, ne bi li naučile kako i šta.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Nenad Bosnic

Dodaj svoj komentar