50 Nijansi Pive

Šokantno: porodica ruča u isto vrijeme već 10 godina

Nezapamćen slučaj discipline zabilježen je nedavno u banjalučkom naselju Lauš kada su komšije porodice Lukić nakon godina i godina sasvim čudnog ponašanja pozvale organe reda da rasvijetle ovaj neobičan slučaj.

Ono što su komšije primjetile jeste da se članovi ove porodice godinama u isto vrijeme povlače u svoju kuću, da zatvaraju vrata i prozore i iz njihove kuće se najmanje sat vremena ne čuju nikakvi zvukovi. Dešavalo se da neki od komšija u to vrijeme pokucaju, zovu telefonom, ali obično bi ostajali bez odgovora i nailazili bi na zatvorena vrata.

komsije3

Kada bi ih pitali šta oni to rade svakog dana u 15:00 časova obično bi dobili nedefinisane i pomalo čudne odgovore, neki su čak izjavili kako su ih Lukići gledali kao da ne rade apsolutno ništa, začuđeni zašto im neko uopšte postavlja takvo pitanje.

Nakon iscrpne istrage, policija je konačno otkrila o čemu se zapravo radi, a zbog otkrića cijeli Lauš je ostao zatečen. Naime, porodica Lukić, muž, žena i njihovo dvoje djece svakoga dana već 10 godina u isto vrijeme vjerovali ili ne RUČA.

Glava porodice Mirko je u svoju i odbranu svojih ukućana rekao da jednostavno nije imao nikakvu lošu namjeru. Objasnio je organima reda kako mu je otac bio vojno lice i kako je navikao da je ručak postavljen tačno u 15:00 svakog dana te je tu naviku prenio i na svoju suprugu, a kasnije na djecu. Po njegovom glasu se nije moglo prmjetiti da se kaje niti da ima namjeru promjeniti tu svoju naviku. Komšijama se tek usputno izvinio na stresu koji im je prouzrokovao svojim sumnjivim ponašanjem.

Stanovnici Lauša su složili da oni ne mogu tek tako preći preko činjenice da u komšiluku imaju nekoga ko svoju porodicu primorava da svakog dana ručaju u isto vrijeme. Kažu da se ne osjećaju bezbjedno i da će komšiju Mirka držati na oku.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar