50 Nijansi Pive

Iz njenog pera: Ofsajd u njegovoj sobi

Petak veče.

Vino, svijeće.

Moglo bi, ali ipak ne. Dok se ja sva užurbana spremam za big najt kod svog momka, on sprema sasvim drugu priču. Razvoj strategije je očito počeo danima ranije, jer naravno da je znao da ne želim provoditi petak tako. Zato je on osmislio priču zvana “od ponedjeljka te kuvam, a za vikend muvam”, a ja naravno nasjela, očekujući romantični vikend za dvoje. Od cijele priče ostalo je samo ovo dvoje i to u skroz drugom filmu.

Elem, spremam se ja i taman što ću krenuti, zove on mene i kaže: “Hei, hajde kad ti je već usput, mogla si nam neku klopu ponijeti, u fazonu pice i par piva”. Nije da sam to očekivala, ali hajde de. Na vratima otvara on, sav zadihan sa osmijehom od milion dolara. U nadi da je zbog mene, bacam se u zagrljaj, koji prekida on sa komentarom:”Hajde brže ulazi, imamo još deset minuta”.

Moje asocijacije na deset minuta i korištenje istih su totalno drugačije od onoga što slijedi. Zatičem prizor koji nije moj frajdej najt. Sprema se utakmica, koju mi trebamo zajedno gledati. Sve moje muke oko depilacije za tu veče, sva ulaganja u seksi donje rublje i kupanje u parfemu ostaje u ofsajdu večerašnjeg fudbala. On hoće gledati! Ali ne mene, nego ekran.

Nabacim kez i uzmem ono parče pice misleći: “Šta je najgore što mi se može desiti?”

Međutim, petnaestak minuta kasnije dobijam odgovor u vidu: “Halo kretenu, vidiš li ti išta na terenu. Bolan, ja bih to pogodio, kako si smotan tako!”

Da sam ja znala koji je on ekspert, tačno bi se večeras našla na tribinama, a on na terenu, jer hei, čovjek sve zna! U trenutku otvaranja piva, on se baca slavljenički na pod i vrišti: “Toooo!” a ja u šoku ne znam je li njemu neko od rodbine u tom timu ili šta. Onda ide zvuk otvaranja njegove pive i nastavak zurenja u ekran. U želji da se koliko-toliko uključim pitam za jednog od igrača, ali on dodaje da je sad kritičan trenutak, jer je korner pa da malo ćutim.

Nekoliko trenutaka kasnije bog pronalazi put do njegovog rječnika, jer frustracije eskaliraju u vidu psovki. Koristim trenutak da odem do toaleta, a u povratku razrađujem strategiju nevidljivosti prolaska kraj ekrana.

Taman što sam sjela, pomirila se sa situacijom i hladnim ostacima pice, kad ono spas u vidu poluvremena. Konačno dobijam pažnju u vidu: “Hei, tu si ti”. Naravno da nije važno šta imam na sebi, kao ni to šta je na meni novo, jer promjene se ne primjećuju svakako, a kamoli u noći “važne utakmice”. On pauzu koristi da meni objasni kako je to važna utakmica, koja liga, koje kolo, a meni to djeluje otprilike relevantno kao i to koliko je stepeni u međuvremenu u Japanu.

“Znaš, bio je transfer ovog igrača, onog.” Da nije žalosno, bilo smiješno, jer meni je jedini transfer trenutno blama, s obzirom na to da vjerujem da i on pola od svoje priča ne konta.

Dok smo se mi tako bolje upoznali sa terminima, transferima i igračima, kreće drugo poluvrijeme, a ubrzo nakon toga i drugi go, ali protivničke ekipe. Majka ovaj put dolazi uz epiteti glup, nesposoban igrač i on njemu bukvicu očitava ovako putem ekrana. Još da je dvosmjerna komunikacija, bilo bi veselo. Da malo smanjim napetost pokušavam se našaliti i govorim: “Ha vidi ovoga što je zgodan, mogao si i ti malo trenirati”. Loš humor, čini se nije rješenje nikad i nizašta.

Odmah ide istorija zgodnog fudbalera, koji nije znao lopte pogoditi kako treba, dok ga nisu ovi, oni preuzeli. Čovjek jednostavno zna sve. Agonija se približava kraju, međutim, uvijek ona potraje pa tako i večeras produžeci. Meni je to znak za produžiti do kuhinje u nadi da ću naći nešto slatko. Taman što sam otvorila frižider kao ono pad. Bubnu nešto na pod. Dođem brzo da vidim šta je, kad ono opet on na podu slavljenički. Sreća u nesreći je da su pobjedili njegovi pa sam i ja srećna, jer bi možda mogli i mi imati neke produžetke večeras.

Naravno prvo uz osvrt na večerašnju igru.

Pouka priče: Muško uvijek zna sve i zna bolje i od najboljeg. Dajte njega na teren i eto lige šampiona.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Nenad Bosnic

Dodaj svoj komentar