Podijeli ovo

U lokalnim kafanicama gdje svi sve znaju, gdje se na nepoznate, nove goste gleda kao da su teroristi, gdje se pivo pije umjesto prve jutarnje kafe se jasno raspoznaje nekoliko vrsta pivopija.

Imate zadatak da sljedeći put kad siđete “na kafu” u vaš lokalni kafić dobro otvorite oči i uvjerite se da smo sto odsto u pravu.

Veteran

Ovo je pivopija u zlatnom životnom dobu, na hladan Nektar svraća svakog dana po povratku sa pijace, a u stanju je da veliko pivo “eksira” za cca 20 sekundi jer je svjestan prolaznosti života i zna da nema više vremena za gubljenje. Isto tako zna da će baba ako zakasni 10 minuta zvati hitnu pomoć, vatrogasce i pogrebno preduzeće.

penzioner

 

Uhoda

Morali ste ih vidjeti, to su oni koje niko ne voli, uglavnom sjede sami u nekom ćošku, naruče jedno pivo i cijede ga satima pod izgovorom kako im “danas nešto ne ide”, a u stvari čekaju pogodnu priliku da ulete u nečiju turu. Imaju zmiju u džepu, teško im je da plate i svoje, a kamoli tuđe, ali zato ga nikada ne odbijaju. Pivo, naravno.

uhoda

 

Nutricionista

Koliko ste puta od velikih pivopija čuli da oni piju što moraju, ne zato što žele jer je pivo u stvari zdravo.  Kada pivopiju nutricionistu sretnete u kafani da umjesto prve kafe jutarnje kafe pije pivo reći će vam da je to zato jer prema nekim istraživanjima pivo mijenja dva jajeta po nutritivnim vrijednostima. Poslijepodne će vam reći da pije jer je dobro za bubrege, a uveče jer ima sedativno dejstvo.

nutricionista

 

Dezerter

Ovo su pivopije koje “prave pauzu” od posla ili pauzu od žene i bračnog života. U oba slučaja ovim pivopijama glavni cilj je da u što kraćem vremenskom roku popiju što više piva, da se na odredište vrate gotovo neprimjetno i da šef (na poslu ili kod kuće) ne priimjeti da je pio. Mnogi pivopije su potvrdili da upravo ovakav način ispijanja piva ima neku posebnu draž.

dezerter

U koju grupu pivopija vi spadate?

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Povezano:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *